Despre noi

Istoric

P rimele tabere crestine au fost organizate in anul 1987 pe actualul teren al taberei. Neexistand nici o constructie pe actualul teren, cazarea taberistilor s-a realizat in corturi. In acel prim an de activitate, chiar si in conditiile oferite de perioada respectiva s-a reusit organizarea a 3 serii de tabere de vara.

In anul 1990 s-a achizitionat prima parcela de teren, pana in acest an, organizandu-se in continuare tabere in corturi. Tot in acest an au inceput demersurile pentru construtia cladirii principale (Cabana Nr.1 ), insa doar a partii din fata, cladirea actuala fiind compusa din mai multe compartimente construite in perioade diferite de timp.

In anul 1992 s-au organizat 4 serii de tabere crestine in circuit inchis, primele tabere care au avut loc in cladirea noua.

Anul 1993 a fost marcat de infiintarea fundatiei Betania. An de an s-a crescut capacitatea de cazare a corpului din fata,putin cate putin, prin adaugarea de camere si noi etaje. Astfel intre anii 1995 si 1996 s-a construit si partea din spate a Cabanei Nr. 1.

Timp de 4 ani taberele s-au organizat si desfasurat cu ajutorul voluntarilor, directorul de tabara din acea vreme fiind Kevin Sissons, un om cu inima mare pentru tara noastra, care s-a mutat impreuna cu familia in Romania, pentru 4 ani de zile, pentru aceasta lucrare. Kevin Sissons s-a ocupat atat de partea administrativa a cabanei, cat si de pregatirea si instruirea voluntarilor.

In anul 1996, Jeff Shupe din Statele Unite a luat locul lui Kevin Sissons si a ocupat atat pozitia de director al taberei, cat si celelalte atributii. Perioda de implicare a lui Jeff a fost de 5 ani de zile timp in care a locuit in Romania Impreuna cu familia. In urma unei vizite in S.U.A. ale lui Jeff si Cristian Voaides au luat fiinta ideile pentru o parte din actuala cursa cu obstacole. Fiind invitati la o tabara locala din S.U.A. si anume Kanakuk Kamp, impresionati de varietatea elementelor si avand viziune cu privire la implementarea lor la Lunca Bradului, constructia primelor elemente Inalte a avut loc in anul 1997. Printre aceste elemente enumeram: zidul de alpinism, scara uriasa, tiroliana, mersul prin jungla, lianele, bobina si altele.

Intre anii 2000-2005, s-au achizitionat mai multe parcele de teren din imediata vecinatate si inca 4 cabane, capacitatea totala a unitatii crescand acum la 120 de locuri, director de tabara in aceasta perioada fiind Daniel Simionas. Din 2005, timp de 3 ani de zile, presedintele fundatiei a preluat si functia de director de tabara, timp in care s-au construit cateva elemente noi si anume zidul de cauciucuri si turnul de lazi.

In 2007 s-a infiintat Integro Serv SRL, unic asociat fiind fundatia Integro. Pana in 2007 principala sursa de venit in dezvoltarea unitatii a fost reprezentata de donatii, acestea fiind din ce in ce mai rare, pentru mentinerea activitatii, s-a gasit drept imperativ infiintarea unui S.R.L. pentru a putea obtine profit si reinvesti acest profit in dezvoltare.

Din 2008 pana in prezent Calin Silviu a preluat functia de director de tabara. Perioada de vara este de obicei ocupata de grupuri care organizeaza tabere, dimensiunea minima a grupului acceptat in sezon fiind de 80 de persoane. Odata cu cresterea volumului de persoane cazate, a crescut si nevoia de personal necesar in administrarea unitatilor, astfel in sezon numarul total de angajati se ridica la 12 persoane.

Aparitia unui nou curs cu obstacole la inaltime a fost realizata in 2009, cand s-a construit cursul autonom cu obstacole la o inaltime de 15 m si un nou zid de alpinism de 21m.

In 2010 au avut loc o serie de modernizari ale taberei cu privire la achizitionarea de geamuri termopan, usi si paturi pentru o parte din cabana 1, anumite zone fiind deja modernizate. De asemenea intreg interiorul cabanei principale a fost izolat cu vata minerala si gips carton.

Misiunea noastra

Misiunea Taberei Crestine Integro este formarea si dezvoltarea resurselor umane, instruirea in conducere si management si cel mai important, promovarea valorilorilor, conduitei si moralei crestine. Dorinta este ca fiecare client al taberei crestine Integro trecand prin activitatile noastre de grup sa reuseasca in:

  • Dezvoltarea dinamicii grupului
  • Imbunatatirea unitatii grupului
  • Dezvoltarea diverselor abilitati sportive
  • Dezvoltarea curajului si increderii in sine
  • Cresterea respectului fata de sine si de altii
  • Imbunatatirea abilitatilor de comunicare
  • Dezvoltarea potentialului de conducere
  • Cresterea increderii in echipa

Toate acestea pot ajuta atat in viata sociala, spirituala cat si la dezvoltarea celei profesionale prin dezvoltarea lucrului in echipa si a dezvoltarii holistice.

Lasă un comentariu