Swing

Swing-ul a fost construit la sfarsitul sezonului de tabere 2012 si este cel mai nou element inalt din cadrul satului de vacanta integro. Constructia a fost posibila cu ajutorul a 2 brazi inalti de care s-a atasat un cablu de otel orizontal. De acel cablu de otel orizontal a mai fost atasat un al 2-a cablu in forma de V. Participantul care doreste sa parcurga acest element este echipat cu ajutorul unui ham de catre un instructor integro. Dupa aceasta este urcat pe platforma de lansare unde partea de jos a V-ului descris mai devreme este atasata de partea din fata a hamului participantului. Totodata de partea din spate a hamului este atasat sistemul de ridicare si declansare a swingului.

Cu ajutorul unui sistem participantul la team building este ridicat in aer pana la punctul maxim de lansare sau un punct in care participantul este comfortabil cu lansarea, dupa care cu ajutorul declansatorului participantul este practic lasat in gol. Adrenalina si forta G care actioneaza asupra trupului in momentul in care pamantul trage participantul spre el este de nedescris. Putem spune ca acest element este cel mai mare generator de adrenalina dintre toate elementele sportive de la integro. Credem ca va fi cireasa de pe tort pentru   cei ce vor veni la integro in tabere, programe de team building sau excursii scolare. Intregul proces este supraveghiat si coordonat de catre un instructor integro.

Scopul acestui element este de a obisnui participantii la tabere si excursii cu inaltimea, de a-si infrange aceasta teama si de a avea posibilitatea ca ceilalti participanti de la sol sa incurajeze participantul de pe swing.

Lasă un comentariu