Activitati joase

In cadrul taberei crestine Integro, taberistilor li se pun la dispozitie o serie de activitati joase, de echipa ce folosesc la o mai buna cunoastere de sine si a echipei. Aceste activitati sunt menite sa dezvolte deci comunicarea, buna intelegere si sa sporeasca buna desfasurare a lucrului in echipa.

Cauciucuri suspendate

Intre doi copaci, sunt suspendate 6 cauciucuri mari, la o inaltime de 1 -1,5m. La mijlocul cablului metalic pe care sunt suspendate cauciucurile se mai gaseste un butoi metalic fara capac si fund.

Traversarea distantei  dintre copaci de catre participantii la tabara fara a atinge pamantul si fara a te folosi de cablurile care sustin cauciucurile!

Dedicarea

Fiecare persoana din grup trebuie sa umble pe un cablu, incepand cu varful triunghiului.  Doi cate doi se vor sprijini unul pe celalalt in maini si vor porni spre celalalt capat al cablului.

Parcurgerea intregii distante, de la varful triunghiului pana la baza acestuia.

Platforme maritime

Este vorba de trei platforme de aproximativ 2 m x 1,25 m plasate la inaltimi diferite de la 30 cm la 1,5 m, reprezentant epava avariata, barca de salvare, tarmul insulei.  Pe prima platforma se gasesc doua scanduri, mai scurte decat distantele dintre platforme, de care participantii la tabara se pot folosi pentru a indeplini scopului acestei activitati.

Evacuarea epavei avariate cat mai repede iar membri echipei refugiindu-se in barca de salvare si apoi pe tarm.

Traversarea mlastinii

Fiecare participant la tabara va trebui sa treaca dintr-o parte in alta a mlastinii, pe rand, folosindu-se de franghia care o are la dispozitie si cablul metalic pe care va trebui sa paseasca.

Grupul trebuie sa treaca, rand pe rand, dintr-o parte in alta a mlastinii fara sa cada in ea.

Panza de paianjen

In calea grupului format din participanti la tabara se afla o panza uriasa de paianjen care blocheaza drumul si nu poate fi ocolita.  Panza de paianjen este formata din cateva bucati de franghie prinse de doi copaci care se afla la o distanta de aproximativ  2,5 m unul de altul, formandu-se astfel ochiuri de diferite dimensiuni, rezultand o retea suspendata asemanatoare unei panze de paianjen.

Toata echipa trebuie sa treaca prin panza de cealalta parte, fiecare taberist fiind nevoit sa aleaga un ochi diferit decat participantii la tabara dinaintea lui.

Busteanul suspendat

In cadrul elementelor joase din tabara crestina Integrro, un alt element este busteanul suspendat, adica un trunchi de copac orizontal,  la circa 30cm de la sol, si avand 4m lungime, prins in ambele capete cu cablu otelos  si atasat de doi brazi. Busteanul are o mobilitate ridicata, in sensul ca la atingere el se misca in stanga in dreapta, fata si spate.

Scopul este acela ca fiecare participant la tabara, sa traverseze acest butuc dintr-un capat in altul, echilibrat, fara sa cada sau sa atinga cu piciorul solul, in caz contrar, reluand activitatea.

Zidul mic

Elementul este format dintr-un zid de aproximativ 4 metri peste care trebuie sa treaca toti participantii la tabara dintr-o echipa.

Trecerea intregi echipe de cealalta parte a zidului  reusind astfel sa se adaposteasca de animalele salbatice din jungla!

Bobina

Un alt element extraordinar de team building este bobina. Aceasta este formata dintr-un tambur care a fost folosit in trecut la infasurarea cablurilor de curent electric pe el. Acest tambur este suspendat la o inaltime de aproximativ 1,5 m de la sol cu ajutoul unei tije de metal care strabate miezul tamburului. Tija impreuna cu tamburul formeaza asa zisa bobina. Datorita tijei, bobina se poate invarti in jurul axei sale facilitand parcurgerea elementului de team building. Participantii trebuie sa se urce cu ajutorul echipei pe aceasta bobina, timp in care 2 membri stabilizeaza bobina ca aceasta sa nu se roteasca in mod incontrolabil. Participantul se aseaza pe burta pe aceasta bobina cu mainile intinse in jos spre ceilalti participanti, va da mainile urmatorului participant care parcurge elementul. Cei doi membri din echipa care au stabilizat bobina o rotesc usor, in asa fel incat participantul care a fost pe bobina va ajunge cu picioarele pe pamant iar participantul care a fost pe pamant in punctul de pornire ajunge pe bobina. Acesta din urma trebuie sa urmeze dinou procedeul descris mai devreme

Lianele

Elementul acesta de team building este format dintr-un cablu de otel montat intre doi copaci la o inaltime de aproximativ 2,5m. Din metru in metru pe acest cablu de otel sunt montate o franghii textile, in pozitie verticala, in asa fel incat participantii sa poata sa ajunga cu mainile la ele. Exact sub acest ansamblu este montat un alt cablu de otel dar la o inaltime de aproximativ 15 cm de la sol. Participantii la team building trebuie sa paseasca pe cablul de otel care este la 15 cm inaltime si sa se tina cu mana de liane (franghiile textile verticale), inaintand si echilibrandu-se cu lianele pe care le gasesc din metru in metru.

Turnul de cauciucuri

Acest element de team building este format dintr-un stalp de lemn infipt in pamant si din multe cauciucuri de masina. Activitatea de team building se preteaza pentru dezvoltarea cooperarii si lucrului in cadrul echipei. Cauciucurile si stalpul de lemn din cadrul acestui element de team building se pot folosi in mai multe feluri printre care enumeram:

• Introducerea tuturor cauciucurilor pe stalpul de lemn
• Scoaterea tuturor cauciucurilor de pe stalp
• Realizarea unei piramide din cauciucuri
• Urcarea intregii echipe pe un singur cauciuc pentru 3 secunde.

Mersul uriasului

Un alt clasic al exercitiilor de team building de la integro este mersul uriasului. Elementul consta in 2 scanduri groase, perforate din 30 in 30 de cm, si in ale caror orificii a fost introdusa franghie. Aceste scanduri se plaseaza in pozitie paralela la circa 30 de cm una de cealalta cu franghiile in partea de sus. Participantii trebuie sa isi amplaseze talpile in locurile libere dintre franghii, cu un picior pe o scandura si cu celalalt pe a 2-a scandura, participantii fiind indreptati cu fata in aceeasi directie.

Saritura la trapez

Pentru a parcurge acest element participantii la team building trebuie sa dea dovada de curaj si incredere. Elementul este format din 2 montaje. 1 dintre ele este alcatuit dintr-un trapez mobil executat din cabluri de otel si un cilindru metalic pentru priza mainilor. Iar al 2-a montaj este realizat dintr-o serie de butuci ingropati partial in sol, la diferite inaltimi. Montajul butucilor este asemanator unei scari. Participantul trebuie sa urce pe acesti butuci in functie de curajul de care da dovada. Un coechipier pune in miscare trapezul, in asa fel incat acesta este leganat spre participant. In momentul in care trapezul se afla in cea mai apropiata pozitie de participant acesta trebuie sa sara inainte pentru a prinde trapezul. Daca participantul ezita atunci cand trapezul este pus in miscare sa sara spre el, atunci coechipierul trebuie sa puna dinou trapezul in miscare pana cand participantul va avea determinarea necesara pentru a sari.

Lasă un comentariu